バンガワンソロ  クエラピス | シンガポール在住SGreen さんのおすすめお土産

バンガワンソロ  クエラピス

現地語表記:Bangawan Solo Kuet Lapis

【オススメ度】

★★★★★ by SGreen  (5個満点)

バンガワンソロ  クエラピス

基本情報

Bengawan Solo was founded in 1979 by Tjendri Anastasia, originally from Indonesia. Anastasia came to Singapore where she met her husband, Johnson Liew. After getting married, Anastasia's interest in Indonesian delicacies continued in the little home kitchen of her HDB flat. Gradually, word of the existence of her tasty goodies got around, and, before she knew it, orders for her cakes and kueh came rolling in. Her home-made specialties even made it onto the shelves of some supermarkets and emporiums, albeit produced without a food manufacturing licence.

When officials from the Ministry of Environment finally caught up with her and her unlicenced food production, she was warned and instructed to stop her home baking business. The incident turned out to be a blessing in disguise as it led to Anastasia's decision to set up the very first Bengawan Solo Cake Shop in Marine Terrace.

おすすめする理由と説明

シンガポールならではのお土産です。
レイヤーケーキなのですが薄く切ってお茶と食べるととても美味しいです。
日本には無いお味なので、お土産として日本に持って買えると喜ばれます。
http://www.bengawansolo.com.sg/prod_rolls.aspx?id=2 私のお勧めはプルーんが入ったものです。 

シンガポール在住のロコ、SGreen さん
情報の提供者(ロコ):

SGreen

アメリカの高校・大学を卒業後、日本で就職。 結婚した後にイギリスロンドンに仕事で転勤。ロンドンにて5年仕事をしたのち現在シンガポールにて米系外資系企業で仕事をしていています。 来星14年目。子供たちは海外で育ち一人はオーストラリアの大学卒業後、某コンサル会社に入社して3年。息子は高校受験で日本に戻り、高校大学と日本の大学を出て、日本にてシステムエンジニアとして就職。留学のこと、海外での子...